Interne diefstal

Interne diefstal

Binnen een organisatie kan diefstal door personeel voorkomen. Er zijn verschillende manieren van interne diefstal, diefstal dus binnen een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het achterhouden van kassageld, producten of het meenemen van kantoorartikelen. Daarnaast valt ook misbruik maken van regelingen onder diefstal. Denk daarbij bijvoorbeeld aan misbruik van een tankpas, auto of computer van de organisatie.

Wat te doen?

Indien er geld of goederen verdwijnen, kan Shetect voor een organisatie onderzoek doen en bewijzen verzamelen. Rekening houdend met de privacy van de werknemers, kunnen we bijvoorbeeld met behulp van technische hulpmiddelen diefstal vastleggen. We kunnen daarnaast ook administratief onderzoek doen. Dit doen we enerzijds door open bronnen te raadplegen en anderzijds door gebruik te maken van de systemen waar de organisatie gegevens in vastlegt. Het volgen van geldstromen of juist de goederen. We kunnen getuigen horen zoals andere werknemers en eventuele betrokkenen buiten de organisatie. Naar aanleiding van de bevindingen kan Shetect meedenken en adviseren over een vervolgtraject. 

Neem voor vragen of een gratis intakegesprek vrijblijvend contact met ons op, via de chat, telefoon, e-mail of het contactformulier.