Interne fraude

Interne fraude

Interne fraude, fraude binnen een organisatie dus. Werknemers of compagnons kunnen fraude plegen op verschillende manieren. De fraude kan bijvoorbeeld bestaan uit misbruik van bedrijfsgoederen in privétijd (bijvoorbeeld computer, telefoon of auto). Ook kan interne fraude voorkomen door niet alleen het lekken van (vertrouwelijke) informatie aan derden, maar ook door vervalsen van informatie. Of door het onrechtmatig opslaan van geheime documenten. 

Wat te doen?

Shetect kan onderzoek doen naar het misbruik of fraude binnen een organisatie. Zo kunnen wij onder andere werkplekken, computers, e-mails en diensttelefoons onderzoeken om bewijs te vinden van de misstanden. Ook is bij het vermoeden van fraude financieel onderzoek binnen een organisatie erg belangrijk. We kunnen daarnaast ook administratief onderzoek doen. Dit doen we enerzijds door open bronnen te raadplegen en anderzijds door gebruik te maken van de systemen waar de organisatie gegevens in vastlegt. We kunnen vervolgens getuigen horen zoals andere werknemers en eventuele betrokkenen buiten de organisatie. Naar aanleiding van de bevindingen kan Shetect verder meedenken en adviseren over een vervolgtraject. 

Neem voor vragen of een gratis intakegesprek vrijblijvend contact met ons op, via de chat, telefoon, e-mail of het contactformulier.